viernes, 30 de diciembre de 2011

Fin de año, recopilamos valoraciones

A escasas horas de finalizar el 2011, es el momento ideal para escuchar la voz de algunos de los miembros de Telecos Sense Fronteres que a lo largo de este año han tenido la oportunidad de participar en el proyecto de telemedicina a Nicaragua:
"Aquests sis mesos a Nicaragua ens han canviat, si més no, la nostra perspectiva de la vida. Ja abans d’embarcar-nos en aquesta experiència, el nostre entorn va fer un gir complert. Deixar la feina, la casa i la família per a anar a treballar com a cooperant a un altre país. Un cop allà, poder viure en un entorn tan diferent del nostre, a nivell cultural, culinari o mediambiental, fa que l’experiència sigui gairebé rodona. I el que l’acaba de complementar és l'aportació professional que ha suposat per a nosaltres treballar a Nicaragua durant aquest temps.
Hem adquirit habilitats i coneixements que, de ben segur, no hauríem après en un despatx a Barcelona, ja que les eines les quals disposàvem no eren les mateixes, com tampoc la supervisió o el suport. El fet de poder prendre gairebé totes les decisions pel nostre compte ens ha canviat el concepte de la feina, del desenvolupament d’un projecte.

Com a conclusió, en la nostra opinió hauria de ser una assignatura més de la carrera, ja que l’enriquiment que aporta és fins i tot superior."
Jesús Benavides & Macarena Palau, cooperantes VI fase.

"Tot i només prolongar la meva estança com a cooperant a Nicaragua durant un mes, he aconseguit observar i apendre molt. L'entorn, tot i anar amb descripcions força detallades, no el vaig absorvir fins que vaig arribar. Aleshores, amb petites dosis de reflexió, vaig anar entenent i observant molts aspectes que sense la possibilitat de fer de cooperant no hagués estat possible.

Com a estudiant, he trobat que realitzar aquest viatge m'ha format molt, ja que he après a treballar valorant i tenint en compte molts aspectes que d'una altra manera se m'haguessin escapat."
Rubén Martín, cooperante VI fase.

"Un projecte d'aula i un de real difereixen en diversos aspectes. Si bé és cert que ambdós necessiten una bona planificació i coneixements de la matèria, en el segon cas és vital fer-ne una àmplia difusió per tal d'aconseguir els màxims recursos possibles. Durant els mesos previs a la cita amb Nicaragua, hem hagut de prendre tot tipus de decisions i obtenir el ressò suficient perquè entitats públiques i privades ens recolzin amb la iniciativa.

També valorem d’una manera molt positiva l’acord que recentment hem pogut tancar entre la UPC i la BICU (Bluefields Indian & Caribbean University) per tal que el projecte de telemedicina tingui una continuïtat durant les temporades en què no hi ha cooperants in situ, apropant-lo directament a la pròpia comunitat i implicant-los a tots els nivells.

El projecte just acaba d'encetar una nova fase, amb moltes ganes i il·lusió de poder fer una bona feina, sent una experiència única en les nostres vides i, des d'ara mateix, recomanable a qualsevol."
Alba Boj & Genís Mauri, cooperantes VII fase.

No hay comentarios: